افزایش ایمنی بدن اگرچه مردم اغلب به ادویه هایی مانند زعفران به چشم طعم دهنده ی مواد غذایی نگاه می کنند، اما این نوع ادویه جات دارای مقدار زیادی مواد مغذی ویژه با خواص فراوان هستند.
یکی از خواص زعفران افزایش ایمنی بدن است. زعفران مقداری ویتامین C یا همان اسید اسکوربیک دارد که برای سلامتی انسان مهم است. همه می دانیم که گلبول های سفید اولین خط دفاعی بدن در برابر بیماری هستند. ویتامین ث یا همان اسید اسکوربیکی که در زعفران وجود دارد، روند تولید گلبول های سفید خون را افزایش می دهد؛ با افزایش گلبول های سفید خون، سیستم دفاعی و ایمنی بدن تقویت می شود.
زعفران می تواند به عنوان تقویت کننده انرژی، موثر عمل کند و با افزایش گردش خون، سوخت و ساز بدن را افزایش دهد. غلظت بالای آهن به این معنی است که زعفران گلبول های قرمز خون شما را افزایش می دهد که در نتیجه با رساندن اکسیژن به اندام های بدن، باعث افزایش گردش خون می شود.
یکی از اهداف برتر در سلامت انسان امروز، بهبود سلامت قلب است. یک راه ساده برای محافظت از سلامت قلب، مصرف مواد دارای پتاسیم مانند زعفراناست. پتاسیم یک گشادکننده ی عروق بدن است و باعث جلوگیری از افزایش فشار خون و فشار روی شریان ها می شود. این اتفاق باعث محافظت از قلب شده و می تواند حملات قلبی و سکته مغزی را از بین ببرد.
دیابت یکی از خطرناک ترین و گسترده ترین شرایط در دنیای امروز ما است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از خواص زعفران که دارای اهمیت زیادی است، کنترل دیابت است. اگر از بیماری دیابت رنج می برید، بهتر است که از زعفران استفاده کنید. سطوح قابل توجه منگنز که در زعفران وجود دارد، می تواند به بدن شما کمک کند تا سطح قند خون خود را بهینه سازی و کنترل کند.
یکی از خواص زعفران که بسیار شناخته شده و معروف است، از بین بردن افسردگی خفیف و بهبود خلق در کسانی است که به طور منظم آن را مصرف می کنند. بسیاری از ترکیبات فعال زعفران بر روی سیستم غدد درون ریز تاثیر می گذارند و می توانند به آزاد سازی هورمون های مفید که سلامت ما را حفظ می کنند، کمک کنند. زعفران توسط سازمان های تحقیقاتی متعددی به عنوان یک گیاه ضد افسردگی طبیعی مورد ستایش قرار گرفته است
برخی از مواد معدنی و ترکیبات آلی زعفران، سبب جذب مواد مغذی بهینه به ویژه کلسیم می شوند. با به حداکثر رساندن مقدار جذب کلسیم از غذا، بدن فرصتی بهتر برای بهبود تراکم مواد معدنی استخوان به دست می آورد و باعث جلوگیری از شروع بیماری هایی مانند پوکی استخوان و دیگر بیماری های مربوط به سنین پیری می شود.
خانواده ویتامین B که اغلب در سلامت انسان نادیده گرفته می شود، نقش مهمی در بدن ایفا می کند. در زعفرانمقدار زیادی از ویتامین B6 وجود دارد که می تواند با جلوگیری از برخی اختلالات خطرناک، به عملکرد سیستم عصبی بدن کمک کند.
تسکین درد همیشه یک دارایی ارزشمند از یک گیاه یا یک درمان طبیعی است و سافرانال کامپانال کاملی در زعفران به عنوان یک آرام بخش برای بسیاری از بیماران عمل می کند. این اقدام آرام بخش می تواند به کاهش درد، کاهش اضطراب و استرس، بهبود الگوهای خواب و کمک به کاهش ذهن و بدن کمک کند، که همیشه یک چیز خوب است!
یکی از مهم ترین خواص زعفران پیشگیری از سرطان است. با ترکیب شدن بیش از 100 ماده مختلف که در زعفران وجود دارد، آنتی اکسیدان ها ظاهر می شوند. ده ها ترکیب آنتی اکسیدان در زعفران وجود دارد که بسیاری از آنها با خنثی کردن رادیکال های آزاد، (فرآورده های خطرناک متابولیسم سلولی) می توانند از جهش یا مرگ سلول های سالم جلوگیری کنند. این باعث افزایش سلامت عمومی سیستم ایمنی بدن می شود. زعفران به طور خاص می تواند از ابتلا به سرطان یا گسترش سرطان در بدن، جلوگیری کند.
یکی از قدیمی ترین و شناخته شده ترین کاربردها و خواص زعفرانکاهش ناراحتی معده و نفخ بیش از حد شکم است. ماهیت آرام بخش و ضد التهابی زعفران باعث آرام کردن معده شده و التهاب را کاهش می دهد. زعفران باعث می شود چیزهایی مانند یبوست، نفخ، گرفتگی و سایر شرایط جدی مانند زخم معده برطرف شود.
درمان التهابات موضعی و کاهش درد، یکی دیگر از خواص زعفران است. برای افرادی که از آسیب های ورزشی، آرتریت، نقرس و سایر شرایط التهابی رنج می برند، این یک درمان فوق العاده است. همچنین برای درمان زخم ها و زخم های موضعی، آنتی اکسیدان های موجود در زعفران می تواند سرعت روند بهبود را افزایش دهد.
مصرف زعفران در دوزهای بالا می تواند به طور بالقوه خطرناک باشد، زیرا غلظت بالای مواد تشکیل دهنده فعال می تواند اثرات زیادی بر روی بدن داشته باشد. با این حال، در دوزهای کوچک معمولا زعفران دارای عوارض جانبی شایع یا خواص آلرژیک نیست.